top of page
pediatric-dentist-examining-little-boys-teeth-dentists-chair (1).jpg
מרפאת שיניים - ד"ר שחר דריי
background-630401_1920_edited.jpg

רפואת שיניים לילדים

בריאות השיניים של ילדינו היא נושא מיוחד במינו שכהורים חשוב שנגלה בו עניין ומעורבות בשלב מוקדם מאוד של חייהם, כמה מוקדם? מרגע בקיעת השן הראשונה שלהם. 
ככל שנהיה מודעים למחלת העששת, לאופן שבו היא נוצרת, למהירות בה היא מתפשטת ולנזקים הבלתי הפיכים שלה, כך תגדל ערנותנו ומעורבותנו בהצבת גבולות ואימוץ הרגלי חיים בריאים לילדינו כבר מינקותם. 
אם בעבר נחשבה העששת למחלה כרונית שאין לה מרפא, בימינו לא רק שהמחלה ניתנת לריפוי באמצעות טיפולי שיניים מתאימים, אלא שאת העששת ניתן גם ממש למנוע. וכל אחד יכול.
מודעות, ערנות ומעורבות הם שם המשחק.
 
מרפאת השיניים של ד"ר שחר דריי מציעה לילדים מגוון רחב של טיפולי שיניים - טיפולים משמרים ומשקמים בשיני חלב ובשיניים קבועות, טיפולי שיניים מניעתיים הכוללים גם ייעוץ והדרכה בכל הנוגע להרגלי חיים נכונים לשמירה על בריאות חלל הפה וכן, טיפולי אורתודונטיה תפקודית שתכליתם למנוע את הצורך בטיפולי יישור שיניים עתידיים. לכל ילד אנחנו בונים תוכנית טיפול המותאמת לצרכיו הרפואיים וליכולת שיתוף הפעולה שלו. במידת הצורך אנו נעזרים בטשטוש בעזרת נייטרוס אוקסיד - גז הצחוק.

עששת בקרב ילדים

עששת היא מחלה זיהומית בה נוצר בשכבה החיצונית של השן ריקבון העלול להתפשט במהירות לרקמות עמוקות יותר שלה. זוהי אחת מבעיות הבריאות השכיחות ביותר של האנושות בקרב כל קבוצות הגיל. בקרב אוכלוסיית הילדים בישראל הסיכוי לפתח עששת עד גיל 6 עומד על 50%.   

 

היווצרות עששת
העששת היא תוצאה של הרגלי אכילה לקויים בשילוב עם תחזוקה לקויה של היגיינת הפה.
צריכת סוכרים מוגזמת וצחצוח לא יעיל של השיניים עלולים להביא למצב שבו החיידקים שנמצאים תמיד בחלל הפה מתרבים באופן חריג. החומצה שהם מפרישים הורסת את שכבת האימייל ע"י המסת מינרלים חשובים בתוכו כמו סידן וזרחן. כך מתחיל תהליך עששתי בשן.
בעיות בקצב הפרשת הרוק ומאפיינים גנטיים של השן כמו מבנה והרכב, עלולים גם הם להביא להיווצרות מחלת העששת.

התפשטות עששת לשכבות השן
נגעי העששת מתחילים בשכבת ה"אימייל" (מכונה גם "הזגוגית") של השן. זוהי השכבה החיצונית הקשה שעוטפת את השן ומגנה עליה מפני חדירת חיידקים. השכבה הפנימית יותר של השן מכונה "דנטין" (השינן). אם העששת חודרת מן האימייל לדנטין עלול כבר להופיע כאב ולרוב תידרש סתימה או טיפול שורש.
בשלבים מתקדמים יותר של התפשטות העששת, עלול הריקבון להגיע לרקמה הפנימית ביותר של השן – "המוך", הכוללת תאי עצב וכלי דם, ולגרום לדלקת מוך השן. במקרה כזה הכאבים יהיו עזים. לרוב יידרש טיפול שורש ובמקרים מסוימים - אף עקירת השן לאלתר.

 

כיצד העששת מזיקה?
התפשטותה המהירה של העששת עלולה לגרום לכאבי שיניים עמומים או חדים בזמן האכילה, ואף לכאבים עזים גם לאחריה. עששת עלולה לגרום גם לאי נוחות באכילה ובלעיסה, לקשיים בדיבור, לקשיי התפתחות, לבעיות שינה, להפרעות בתפקוד היומיומי וכן לפגיעה אסתטית במראה הפנים ובחיוך בשל חורים בשן הנראים לעין.
עששת שהתפשטה לכדי דלקת בשיני חלב עלולה לפגוע גם בנבט השן הקבועה ולגרום לצמיחה לקויה שלה. עוד חשוב לציין בהקשר זה, שעקירת שיני חלב שנהרסו בשל נגע עששתי עלולה לגרום לבעיות אורתודנטיות בעתיד.

 

עששת ניתן למנוע.
בעבר נחשבה העששת למחלה כרונית שאין לה מרפא. בימינו לא רק שהמחלה ניתנת לריפוי באמצעות טיפולי שיניים מתאימים, הבשורה הלא פחות חשובה היא שעששת ניתן ממש למנוע באמצעות הרגלי חיים בריאים.

כיצד למנוע עששת?

Boy without milk upper tooth in blue t-shirt holds toothbrush in hand on the orange backgr

תזונה נכונה

מניעת עששת מתחילה במזון שילדינו צורכים. חשוב להרגילם לאכול ארוחות מסודרות במהלך היום ולצרוך מזונות בריאים כמו ירקות, פירות, קטניות דגנים, מזונות עתירי סידן וויטמין D. במקביל לכך יש להרבות בשתיית מים ולהפחית ככל שאפשר צריכת משקאות ממותקים.
ככלל, רצוי להשתדל תמיד להעדיף מים על כל משקה אחר.

 

"מה שדביק מזיק"
יש לצמצם למינימום צריכת ממתקים וחטיפים מלוחים. גם אם הילדים צורכים חטיפים ודברי מתיקה עדיף שלא יהיו אלה ממתקים שנדבקים לשיניים, אלא כאלו שנשטפים. שוקולד או גלידה למשל, עדיפים על סוכריות וחטיפים מלוחים.
 

בכל מקרה חשוב לצחצח שיניים מיד לאחר האכילה.

הרגלי צחצוח בריאים

צחצוח נכון, יעיל ועקבי של השיניים הוא קריטי למניעת עששת בקרב ילדים.

 

מתי צריך להתחיל לצחצח שיניים לילד?
כדי לסגל הרגלי צחצוח בריאים חשוב להתחיל לצחצח שיניים כבר מבקיעת השן הראשונה. לילדים קטנים ופעוטות אפשר לצחצח שיניים אפילו רק עם מברשת שיניים רכה ומים ולו רק לשם פיתוח הרגלי צחצוח מגיל צעיר שילוו את הילדים לאורך כל חייהם.
 

טיפים לצחצוח נכון של השיניים

  • משרד הבריאות ממליץ לילדים עד גיל 8 לפחות לצחצח שיניים בסיוע ובהשגחת מבוגר תוך הימנעות מבליעת המשחה.

  • יש לצחצח שיניים פעמיים ביום: בבוקר, אחרי ארוחת בוקר, ובערב לפני השינה.

  • לצחצוח יסודי חשוב לבצע את הפעולה במשך 2 דקות לפחות. כמו כן, חשוב לעודד את הילדים לירוק את שאריות משחת השיניים.

  • חשוב להשתמש במברשת שיניים נוחה לאחיזה ובעלת זיפים רכים.

  • את מברשת השיניים יש להחליף מרגע שהזיפים מתחילים להתבלות ואחת לשלשה חודשים לכל המאוחר.

  • על מנת להסיר שיירי אוכל נסתרים בין השיניים יש להשתמש בחוט דנטלי ובקיסמים. שימוש בשטיפת פה ישלים את פעולת חיטוי חלל הפה.

  • לניקוי יסודי בין השיניים לחניכיים ניתן להשתמש בסילונית – "משטף פה" - מכשיר זעיר לניקוי שיניים שמייצר סילוני מים הפורצים בפולסים מהירים. 

ביקור אצל רופא השיניים

ביקור אצל רופא השיניים

ביקור תקופתי אצל רופא שיניים הוא הכרחי למניעת עששת ולעצירת התפשטות והחמרה של עששת קיימת. אין להזניח תסמינים קלים, כל כאב קל בשיניים, אדמומיות או נפיחות בחניכיים, אי נוחות, אפילו רק רגישות בשיניים לחום וקור הם סימן שצריך לגשת למרפאה ולהיבדק. 

 

מתי מומלץ להתחיל לבקר אצל רופא השיניים?

את הביקור הראשון אצל רופא שיניים מומלץ לקיים בסביבות גיל שנה. בבדיקת שיניים ראשונה הרופא יבדוק ששיני הפעוט צומחות באופן תקין. כמו כן ינחה הרופא את ההורים בכללי שמירה על בריאות הפה להצמחת שיניים בריאות וחזקות אצל הילד ולמניעה וטיפול בעששת ובמחלות אחרות בחלל הפה. אחרי כן מומלץ להגיע לבדיקת שגרתית אצל רופא השיניים אחת לשנה ואצל שיננית – לפחות אחת לחצי שנה. 

חשיפה מיטבית לפלואוריד

חשיפה מיטבית לפלואוריד

לחומר הפלואוריד תפקיד חשוב בשמירה על בריאות השיניים ובמניעת עששת. הפלואוריד מחזק את שכבת האימייל של השן ואת עמידותה בפני החומצות שמפרישים חיידקים בפה. על מנת לשמור על נוכחות פלואוריד בחלל הפה, חשוב שמי השתייה שלנו יכילו פלואוריד. כמו כן, חשוב להשתמש בתכשירים שמכילים פלואוריד - משחת שיניים, ג'ל למריחה, שטיפות פה וכו'.
 

יחד עם זאת, חשוב לציין שכמות גדולה מידיי של פלואוריד עלולה לשנות את ההרכב הכימי של האימייל באופן שישיג תוצאה הפוכה ויזיק לו. על כן חשוב להשתמש במינון נכון של פלואוריד בהתאם לגיל הילד ועל פי הנחיות משרד הבריאות:
מבקיעת שן ראשונה ועד גיל שנתיים מומלץ להשתמש במשחת שיניים ללא פלואוריד או בכזאת המכילה כמות מזערית של פלואוריד (1000 חל"מ). כמו כן, יש להשתמש בה בכמות שאינה עולה על "גרגר אורז". 
מגיל שנתיים ועד גיל 6, ובתנאי שהילד כבר לא מתקשה לירוק את משחת השיניים, אפשר להגדיל את כמות משחת השיניים לכדי גודל של "אפון".
מגיל 6 ואילך ניתן להשתמש במשחות שיניים בריכוז גבוה יותר של פלואוריד 1400-1500 חל"מ.
מגיל 10 ואילך ילדים יכולים להשתמש במשחות השיניים הרגילות של המבוגרים. כמו כן, משרד הבריאות ממליץ לירוק את שאריות משחת השיניים מבלי לשטוף במים, כך שהשפעת הפלואוריד תישמר לאורך זמן רב יותר.

טיפולי שיניים מניעתיים

two-chewing-side-teeth-of-the-upper-jaw-after-treatment-of-caries_edited.jpg

איטום חריצים וחרירים

איטום חריצים וחרירים הינו טיפול שיניים מניעתי ויעיל במיוחד כנגד העששת.
הנתונים מראים  שבקרב ילדים מתפתחת עששת דווקא בחלק העליון של השיניים, כלומר במשטחי הלעיסה שלהן. משטח הלעיסה של השן מורכב מחריצים וחרירים שהגישה אליהם באמצעות מברשת שיניים היא מוגבלת ולעיתים אף בלתי אפשרית. הבעיה מתחילה כשבחרירים הללו מצטברים שיירי מזון נסתרים ובהיעדר יכולת להסירם נוצרת עששת. 

על מנת להקדים תרופה למכה - מבצעים איטום. רופא השיניים סותם את חרירי וחריצי משטח הלעיסה בחומר הרגיל של הסתימות הלבנות (קומפוזיט).
בהיותו טיפול מניעתי מבוצע האיטום אך ורק על שיניים בריאות, בד"כ מיד לאחר בקיעת שיניים בקרב ילדים.

איטום חריצים וחרירים
שיננית לילדים

שיננית לילדים 

כמו אצל מבוגרים וכחלק משמירה על היגיינת הפה, שיננית לילדים היא ניקוי שיניים מקצועי שמטרתו להגן על הפה מפני עששת ומחלות חניכיים. מדובר בטיפול שיניים מניעתי, במהלכו מסירים באופן יסודי מרבצי חיידקים ואבנית שהצטברו על גבי השיניים.

 

מהי אבנית?
אבנית (אבן שן) היא רובד של חיידקים ומינרליים שהתערבבו עם רוק, התקשו והצטברו על פני השיניים ובאזורי המפגש שבין השיניים והחניכיים. רובד זה מונע ממברשת השיניים שלנו להגיע לרווחים העדינים שבין החניכיים לשיניים, ולנקות אותם באופן יסודי ובד בבד גורם להיווצרות של שכבת הפלאק. אם לא מסירים בקביעות את שכבת הפלאק, היא עלולה לגרום נזק לצמיתות, כולל עששת ודלקות חניכיים.
חשוב! מרגע היווצרות האבנית רק רופא שיניים או שיננית מוסמכת יכולים להסיר אותו באמצעות מכשור ייעודי. במרפאת השיניים של ד"ר שחר דריי מבוצעים טיפולי השיננית לילדים אך ורק על ידי רופא שיניים ילדים, וזאת עקב השימוש בגז צחוק. 

 

באיזה גיל ילדים עוברים שיננית?
ילדים לרוב מתחילים ביקורי שיננית בסביבות גילאי 5-4, בשלב בו מתחילים להיסגר הרווחים בין השיניים ובעקבות ה"ציפוף" מתחילים להצטבר שיירי מזון ורובד חיידקי שקשה לעיתים להסיר בצחצוח הביתי. יחד עם זאת, ביקור מוקדם יותר אצל רופא שיניים או שיננית כבר בגיל צעיר יותר יתרום לבניית אמון הילד.ה במטפליו.ה ולמניעת חרדות מטיפולי שיניים כבר בגיל צעיר. 

 

האם שיננית פוגעת באימייל?
לא מעט הורים חוששים שטיפול שיננית עלול לפגוע בשכבת האימייל בשן הילד.ה. חשוב להדגיש: טיפול שיננית מיועד להסרת רובד ואבנית. רק במידה והוא לא מבוצע בצורה הנכונה הוא עלול לגרום לנזק בשיניים. כאשר הסרת אבנית נעשית באופן מקצועי על ידי מטפל מיומן ובאמצעות המכשור המתאים אין שום פגיעה באימייל.
במרפאתנו הסרת האבנית מתבצעת ע"י מכשיר אולטראסוני באופן שאינו פוגע באימייל כלל.

שימוש בגז צחוק לילדים

ביקור אצל רופא שיניים עלול לעורר חששות ומתח בקרב ילדים (וגם מבוגרים) ובשל כך להוביל לחוסר שיתוף פעולה במהלך הטיפול. על מנת להפחית את החרדה מהטיפול ולהותיר בילד.ה רושם נעים מן החוויה נהוג להשתמש בגז צחוק.

A little girl is comfortable to treat her teeth under superficial sedation. The girl smile

מה זה גז צחוק?

גז צחוק, או בשמו המקצועי "נייטרוס אוקסיד" הינו תרכובת של חנקן וחמצן המוזרמים למטופל לאורך כל שלבי הטיפול. המטופל שואף את הגז באמצעות מסיכה קטנה שמונחת על אפו והגז מוזרם אליו במינונים שונים: בדקות הראשונות של הטיפול מוזרם רק חמצן לצורך תרגול הנשימה מהאף בלבד. לאחר מכן מוזרם גז הצחוק, ובסוף הטיפול - שוב רק חמצן לצורך דילול ההשפעה והסרת שאריות הגז מהגוף.

 

כיצד משפיע גז הצחוק?

גז הצחוק מפחית את החרדה במהלך הטיפול, מטשטש ומרגיע את הילד.ה. תחת השפעתו יחוש המטופל עייפות ונמנום למרות שהוא נמצא בהכרה מלאה, מגיב להוראות הרופא והרפלקסים שלו פעילים. גז הצחוק יכול גם להעלות את סף הכאב, לשנות את תפיסת הזמן, ליצור שכחה זמנית, וכן לסייע בצמצום רפלקס הקאה מוגבר. בכל מקרה, השפעתו היא מיידית ומתפוגגת מיד עם סיום שאיפתו. בזכות השימוש בגז הצחוק ילדים רבים מגיעים למרפאה בשמחה, נרתמים לטיפול השיניים, משתפים פעולה וגם מסכמים את החוויה כנעימה. 

טיפולי שיניים משמרים ומשקמים לילדים

Little baby girl sitting at dental chair with open mouth during oral check up while doctor

שחזורים (סתימות)

"שחזורי שן", או בשמם המקובל "סתימות" הם טיפולי השיניים הנפוצים ביותר בקרב ילדים. מרגע ששכבת האימייל נפגעת מחיידקי עששת, כבר לא ניתן להסירה באמצעות מברשתן, אלא יש צורך לקדוח בשן על מנת לנקות אותה, לעצור את התפשטות הריקבון ולמנוע כאבים ודלקות. שיחזור השן נדרש הן מבחינה תפקודית לצורך השבת תפקוד השן בפעולות האכילה והן מבחינה אסתטית בהשבת המראה הבריא של השן. 

 

איך מבצעים סתימה?

  • קידוח בשן - רופא השיניים משתמש במקדחת שיניים (טורבינה) באמצעותה מגיע למוקד העששת ומסיר אותה באופן מלא מכל קירות השן. 

  • מילוי החלל שנוצר בשן באמצעות "קומפוזיט" - חומר שחזור שצבעו כצבע השן, ומכונה גם "סתימה לבנה". בעת ביצוע המילוי הרופא משתמש בסכר גומי כדי לבודד את השן הנגועה משיניים סמוכות.

  • ייבוש - כדי להאיץ את התקשות החומר משתמש הרופא באור כחול. 

  • ליטוש - הרופא מסיר עודפים של חומר הסתימה ומאזן את גובה השן המשוחזרת.

 

עומק השחזור נקבע על פי מוקד העששת. עששת שממוקמת בשכבת האמייל בלבד מסתכמת בשחזור רגיל. אם העששת התפשטה ובאה במגע עם הרקמה העמוקה יותר – הדנטין, אזי ייתכן צורך בטיפול שורש. אם העששת חדרה לכלי הדם ותאי העצב שברקמה הכי פנימית של השן, אזי לכל הפחות יידרש טיפול שורש ובמקרים חמורים אף עקירת השן לאלתר. 

שחזורים (סתימות)
טיפול שורש לילדים

טיפול שורש לילדים

טיפול שורש הינו הליך רפואי בו מנקים את תעלות שורש השן מרקמה דלקתית או הרוסה וסותמים אותן בחומר סתימה מיוחד לטיפולי שורש. הטיפול נעשה תחת אלחוש והרדמה מקומית.

 

מתי צריך טיפול שורש?
טיפול שורש יידרש בכל מקרה של דלקת או נמק של רקמת מוך השן. נגעים עששתיים נוצרים בשכבת האמייל (השכבה החיצונית הקשה של השן) ומתפשטים פנימה לתוך רקמות פנימיות יותר בשן. אבחון מוקדם של חור בשן וסתימה פשוטה שלו (שחזור) ימנעו נחיצותו של טיפול שורש. מאידך, הזנחת הנגע העששתי בשן תביא להתפשטותו מן האימייל לתוך רקמת הדנטין ואף לתוך הרקמה העמוקה יותר – מוך השן. זוהי הרקמה החיה של השן המכילה תאי עצב וכלי דם. עששת שחדרה אליה עלולה לפגוע בעצב ולהביא לדלקת בלתי הפיכה. במקרה כזה יורגשו כאבים עזים והדלקת עלולה להתפשט אף לעצם הלסת שתומכת בשן. 
מרגע שהנגע העששתי חדר לרקמת מוך השן – יידרש טיפול שורש. 

 

אם שיני חלב בלאו הכי נופלות - למה צריך טיפול שורש?
שיני חלב אכן נושרות ומתחלפות בהדרגה בין הגילאים 6-12. בכל זאת יש ערך רב בשמירתן לאורך זמן רב ככל שניתן היות והן הבסיס לשיניים הקבועות ויש להן אותן פונקציות. כך למשל, עקירת שן החלב במקום טיפול שורש תגרום לבעיות באכילה בדיבור. כמו כן, בהעדר אפשרות להשתלות שיניים מתחת לגיל 18, חלל השן שנעקרה עלול לגרור תזוזת השיניים הסמוכות לעברו, ציפופו ולכן - פגיעה בצמיחה תקינה של השיניים הקבועות. היות וטיפול שורש בשיני החלב גם שומר על מבנה השן הנותר הוא מאבטח את רקמת החניכיים והעצמות התומכות בה, מונע זיהום ומבטיח צמיחה תקינה של השיניים הקבועות.

טיפול שורש לילדים

קיטוע מוך 

קיטוע מוך הינו טיפול שורש חלקי לילדים שמבוצע במקרה של עששת נרחבת שלא טופלה בזמן אבל גם לא הספיקה עדיין לחדור לתעלות שורש השן. כאשר העששת קרובה מאד למוך השן, או כאשר הרס כותרת השן הוא גדול מסירים את הרקמה הכותרתית של השן מבלי לגעת בתעלת השורש. קיטוע מוך נעשה תחת אלחוש והרדמה מקומית. הוא כולל הסרת מוך השן, מילוי החלל שנוצר בחומר תרופה מיוחד שמאלחש את האזור וסגירת השן ע"י סתימה קבועה או כתר טרומי.
לאחר הטיפול ייתכנו כאב או רגישות, אך אלו חולפים לרוב לאחר ימים ספורים.

 

כתר טרומי

במקרה של הרס נרחב בכותרת השן, או שן שעברה קיטוע מוך יש לבצע הרכבת כתר.
כתר טרומי הוא כתר מתכת מוכן מראש ומכאן המונח "טרומי". הכתר מגיע בסט גדלים שונים ומרכיבים אותו על שיניים נשירות (שיני חלב). בהיותו אנטי בקטריאלי
 כתר טרומי אוטם היטב את טיפול השורש שבוצע, מחזק ומשפר את מבנה השן. הוא נושר יחד עם השן הנשירה כשמגיע זמנה של השן הקבועה לבקוע.

 

הטיפול נעשה תחת אלחוש והרדמה מקומית, שניתנים לרוב כבר בטיפול שקדם לביצוע הכתר – קיטוע מוך או טיפול שורש.

עקירות לילדים

עקירה

שיני חלב מתחילות לנשור בהדרגה בסביבות גיל 5-6 ועד גיל 12-13 תתחלפנה כולן בשיניים קבועות. ישנם מקרים בהם לא ניתן לשקם את השן הפגועה וההחלטה לעקור אותה בטרם נשירתה הטבעית היא בלתי נמנעת.

 

מתי אין ברירה וצריך לעקור?

  • נגע עששתי עמוק בשן שגרם להרס נרחב של הכותרת.

  • פגיעה בלתי הפיכה בתעלות השורש – דלקת או ספיגת שורשים.

  • שן שלא מצליחה לנשור בעצמה.

  • אובדן תמיכת השן בעצם הלסת בעקבות מחלת חניכיים קשה.

  • שן שלא מאפשרת בקיעה תקינה של השן הקבועה.

  • חבלת שיניים.

 

שומר מקום לאחר עקירה
היות ולמטופלים מתחת לגיל 18 לא מבצעים שתלים בפה, חסרונה של שן בלסת עלול לגרום לתזוזה של השיניים הסמוכות וצמצום המרווח שהותירה אחריה השן שנעקרה, מה שיקשה על צמיחה תקינה של השן הקבועה. כדי למנוע נזק כזה שמצריך טיפולי שיניים מורכבים בהמשך, חשוב מאוד להתקין "שומר מקום" לאחר עקירה. זוהי למעשה טבעת מתכתית קטנה שמצמידים אל השן הסמוכה לאזור השן שנעקרה. בנוסף מחברים אל השן חוט מתכת שנועד לייצב את השיניים הסמוכות לחלל שנוצר ולמנוע את תזוזתן.

עקירה

תחומי טיפול

טיפול בסדצייה הכרתית 

טיפולי שיניים לחרדתיים

ליווי רופא מרדים 

סתימות וטיפולי שורש

סוגי כתרים

שיקום פה מלא

טיפולי חניכיים ושיננית

חדש!

רפואת שיניים ילדים

עששת ילדים | מניעת עששת
איטום חרירים וחריצים  שיננית |  סתימות | טיפולי שורש | קיטוע מוך
כתר טרומי | עקירות

גז צחוק

ציפויי שיניים:

למינייט, אימקס 

כתרי זירקוניה

כתרי אימקס

הלבנת שיניים

השתלות שיניים

למחוסרי עצם

השתלת שיניים בזאלית

השתלת שיניים דיגיטלית

השתלת שיניים ביום אחד

bottom of page