top of page
השתלות שיניים
מרפאת שיניים - ד"ר שחר דריי לוגו
השתלת שינייים למחוסרי עצם

השתלות שיניים

השתלת שיניים הינה פרוצדורה כירורגית שמבוצעת במצב של חוסר שן טבעית, בין שנעקרה או בין שאיננה קיימת מסיבות אחרות. בהליך זה מחדירים לתוך העצם באזור השן החסרה - בורג טיטניום שנקרא "שתל" ומטרתו לדמות את שורש השן החסרה. בשלב הבא מרכיבים על גבי השתל "מבנה" שמדמה "שן מושחזת", ולבסוף מכסים את המבנה בכתר שמדמה את כותרת השן.

 

ד"ר שחר דריי הינו בעל ניסיון עתיר שנים בניתוחי השתלות שיניים, והוא מבצע בכישרון מרשים ובהצלחה רבה את כלל סוגי ההשתלות הדנטאליות, על כל חדשנותן ומורכבותן, לרבות השתלות שיניים למחוסרי עצם, השתלת שיניים דיגיטלית, השתלת שיניים בעצם הבזאלית, השתלת שיניים ביום אחד, הרמת סינוס פתוחה וסגורה, עקירות כירורגיות מורכבות ועוד.

שתלים מוטים
השתלת שיניים למחוסרי עצם

השתלת שיניים למחוסרי עצם

עצם הלסת הרגילה שאנו מכירים, העצם שבה ממוקמות באופן טבעי השיניים שלנו, נקראת "העצם האלבאולרית". כאשר העצם האלבאולרית נספגת כליל או חלקית כתוצאה מעקירות שבוצעו בעבר או כתוצאה מתהליך פיזיולוגי כלשהו המטופל נותר מחוסר עצם באופן משמעותי או עם עצם דקה ונמוכה מאוד. במצב נתון כזה לא ניתן להחדיר שתל באופן תיקני.

 

כיום ישנם לא מעט פתרונות לשיקום פה מחוסר עצם, החל באופני החדרה מיוחדים של שתלים, כדוגמת: השתלה בזאלית, שתלים מוטים, שתלים קצרים ועוד, וכלה בהשתלת עצם לסוגיה השונים, כדוגמת: השתלת בלוק עצם, השתלת עצם שבבית, הרמות סינוס פתוחות וסגורות, הרמת רצפת אף ועוד.

פשטות. מהירות. וכמה שפחות כואב.

ד"ר שחר דריי בוחן לעומק כל מצב נתון של אובדן עצם  ומייעד לכל מטופל את הפתרון הכירורגי האופטימלי למצבו כשהעיקרון המנחה אותו כנר לרגליו הוא הימנעות מקסימלית מהליכים כירורגיים מיותרים.

להלן מפורטים שלל פתרונות כירורגיים להשתלות שיניים במטופלים מחוסרי עצם.

שתלים מוטים

שיטת השתלה שתבוצע במקרים של רכס עצם נמוך במיוחד. במקום להחדיר את השתלים בזוית ישרה, הרופא מחדיר אותם בהטיה, כלומר בזוית לא ישרה ביחס לקו העצם, וזאת על מנת לנצל את מירב שטח העצם שנותרה. השיטה חוסכת השתלת עצם על כל סיכוניה, אבל דורשת מיומנות גבוהה ודיוק רב של הרופא המטפל.

שתלים קצרים
השתלת שיניים בזאלית למחוסרי עצם
שתלים קצרים ד"ר שחר דריי

שתלים קצרים

פתרון נוסף לניצול מירבי של רכס העצם הנמוך הינו שימוש בשתלים קצרים ייעודיים בעלי מבנה מיוחד כדוגמת שתל "הפירמידיון" – שתל בעל בורג מיוחד שמיד לאחר הברגתו לתוך העצם הוא נפתח בתוכה לארבע רגליים ומקבל מעין צורה של "פירמידה" עם בסיס רחב ויציב. מבנה מיוחד זה נועד לפצות על אורכו הקצר של השתל, והוא אכן מצליח לאחוז חזק בעצם באותה מידה כמו שתל רגיל בעל אורך כפול.

מדובר בפתרון נפלא שחוסך השתלת עצם על כל חסרונותיה ושעשוי לעזור במניעת הרמת סינוס במידה ומדובר בלסת עליונה.

השתלת שיניים בזאלית למחוסרי עצם

בהשתלת שיניים בזאלית נעשה שימוש בעצם הבסיסית יותר של הגולגולת - העצם הקרויה "עצם בזאלית", לתוכה ממש מחדירים שתלים ייעודיים ושתלים מוטים. על גבי השתלים מרכיבים מבנים, ואותם מכסים בכתרים או גשרים. השיטה מאפשרת לשקם לסת שלמה אצל מטופלים מחוסרי עצם באופן משמעותי או בעלי עצם דקה ונמוכה מאוד. 

 

בהיותה עצם מבסיס הגולגולת, ה"עצם הבזאלית" הרבה יותר חזקה ויציבה מאשר העצם "האלבאולרית" - עצם הלסת הרגילה שבה ממוקמות באופן טבעי השיניים שלנו. היא גם כמעט ואיננה עוברת שינויים מבניים לאורך זמן, מה שהופך השתלה בזאלית לעבודה עתירת יתרונות.

להלן מפורטים יתרונות השיטה.

יתרונות ההשתלה הבזאלית

יציבות לאורך זמן

השתלה בעצם הבזאלית מחזיקה מעמד יותר זמן מהשתלה בעצם הלסת הרגילה ("העצם האלבאולרית"). חוזקתה ויציבותה של העצם הבזאלית, כמו גם העובדה שכמעט ואיננה עוברת שינויים מבניים לאורך זמן, הם הסיבה לכך שהשתלה בעצם הבזאלית איננה חשופה לספיגת עצם סביב לשתלים וגם לא לאיבוד שתלים, ולכן יציבה משמעותית לאורך זמן. 

 

הפחתה במספר השתלים

ככלל, ככל שמחדירים לעצם יותר שתלים, כך היא נחלשת יותר לאורך זמן, וכך נחלש גם התוצר הסופי בחלל הפה, היינו - המבנים והכתרים. בשיטה הבזאלית אין צורך במספר רב של שתלים היות ומדובר בעצם חזקה מאוד בבסיס הגולגולת שבשונה מעצם הלסת הרגילה ("העצם האלבולארית") כמעט ולא נתונה לספיגה ושינויים. מיעוט השתלים בשיטה זאת הינו עקרון מנחה והוא תורם ליציבות העבודה וחוזקתה לאורך זמן הרבה יותר מהשתלת השיניים בעצם הלסת הרגילה.

תכנון ממוחשב – השתלה דיגיטלית

השתלה בזאלית נעשית על פי רוב כהשתלה דיגיטלית, כלומר ניתנת לתכנון ממוחשב עוד לפני שמבוצע הניתוח ועושה שימוש בשתלים מוטים מונחי סאד כירורגי. שימוש זה מעלה באופן ניכר את מידת הדיוק בהשתלה ומונע פגיעה אפשרית באלמנטים אנטומיים בחלל הפה - עצבים, כלי דם, סינוסים.

העמסה מיידית - לצאת מהניתוח עם שיניים בפה

שימוש בתוכנת מחשב ייעודית מאפשר כאמור, לתכנן מראש את המיקום האופטימלי של השתלים שיוחדרו ללסת וכפועל יוצא, מאפשר להכין מראש באופן המדויק ביותר גם את השיניים הזמניות. מטופל שעובר השתלה בזאלית יכול אם כן, לצאת מהניתוח עוד באותו היום עם שיניים בפה. אמנם מדובר בשיניים זמניות, אבל הן מוברגות על גבי שתלים (לא מודבקות!) ואינן נשלפות. זוהי העמסה מיידית.

הברגה במקום הדבקה

את השיניים הזמניות שמוסרים בהברגה מיד עם תום הניתוח מחזק הרופא ע"י שלד מתכת הנמצא בבסיס הגשר. שלד זה מקבע באופן מדויק ואחיד את כל השתלים שהוחדרו ללסת ובכך תורם ליציבות הראשונית של השתלים בתהליך קליטת השתל בתוך העצם. יציבות זאת מאפשרת את המעבר המדויק והבריא ביותר של כוחות הלעיסה מן הכתר אל השתל (שלא כמו בעבודה מודבקת) מה שמאריך את חייה של כל עבודת שיקום הפה.

זאת הסיבה לכך שאחוזי ההצלחה של שיטת ההשתלה הבזאלית גבוהים בהרבה מאלו של העבודה המודבקת. בנוסף, נזקפת ההצלחה לזכות העבודה המוברגת, שבה נחסך שימוש בדבק שמורחים בין הכתר למבנה - דבק שעלול לגרום לדלקות סביב השתלים, לפגיעה בחניכיים סביב השתל (פריאימפלנטיטיס) וגם לאובדן השתל במצבי קיצון.

קיצור משך השיקום

שיטת השתלה הבזאלית מקצרת כאמור משמעותית את תהליך השיקום ואי הנוחות הנלווית לו. בהשתלה בזאלית אין צורך בהרמות סינוס דו צדדיות, ועל כן מתקצר משמעותית זמן ההמתנה עד לקבלת העבודה הסופית (השיניים הקבועות) מכ- 15 חודשי המתנה בשיטת ההשתלה המסורתית ל- 5 חודשי המתנה בלבד.

השתלת שיניים דיגיטלית

השתלת שיניים דיגיטלית

השתלת שיניים ניתנת לתכנון ממוחשב עוד לפני שמבוצע הניתוח בעזרת סאד כירורגי המותאם אישית לפיו של המטופל באופן ממוחשב. שימוש בתוכנת מחשב ייעודית בשילוב נתונים מצילום ה – CT של המטופל, מאפשרים לתכנן מראש במדויק את המיקום האופטימלי של השתלים שיוחדרו ללסת וע"י כך להימנע מפגיעה באלמנטים אנטומיים בחלל הפה - עצבים, כלי דם, סינוסים. כך מבוצעת השתלת שיניים בצורה הבטוחה ביותר.

התכנון הממוחשב מאפשר להכין מראש באופן המדויק ביותר גם את השיניים הזמניות. מטופל שעובר השתלה יכול לצאת מהניתוח עוד באותו היום עם שיניים בפה – העמסה מיידית. אמנם מדובר בשיניים זמניות, אבל הן מוברגות על גבי שתלים (ולא מודבקות) ואינן נשלפות. השתלות שיניים בעצם הבזאלית למשל הן על פי רוב- דיגיטליות.

השתלת שיניים ביום אחד

מדובר בהשתלת שיניים לפה מלא שהרופא מבצע בשתי הלסתות ביום אחד על מנת לשחרר את המטופל כשהוא מצויד בשיניים בפיו עוד באותו היום, או לכל המאוחר ביום למחרת.

 

הפרוצדורה הכירורגית כוללת עקירות, השתלות עצם, החדרת שתלים, הברגת מבנים על גבי שתלים והעמסה מיידית, היינו - כיסוי המבנים בשיניים זמניות (כתר או גשר) כבר באותו היום!

מטופל שעובר השתלה יכול אם כן לצאת מהניתוח כבר באותו היום עם שיניים בפיו. את השיניים הזמניות ניתן להכין מראש באופן מדויק ביותר באמצעות התכנון הממוחשב שבהשתלת שיניים דיגיטלית. אמנם מדובר בשיניים זמניות, אבל הן מוברגות על גבי שתלים (ולא מודבקות) ואינן נשלפות.

את השיניים הזמניות שמוסרים בהברגה מיד עם תום הניתוח ד"ר שחר דריי מחזק ע"י שלד מתכת הנמצא בבסיס הגשר. שלד זה מקבע באופן מדויק ואחיד את כל השתלים שהוחדרו ללסת ובכך תורם ליציבות הראשונית של השתלים בתהליך קליטת השתל בתוך העצם. יציבות זאת מאפשרת את המעבר המדויק והבריא ביותר של כוחות הלעיסה מן הכתר אל השתל (שלא כמו בעבודה מודבקת) מה שמאריך את חייה של כל עבודת שיקום הפה.

הצלחה נזקפת לזכות העבודה המוברגת גם בשל אי שימוש בדבק בין הכתר למבנה. הדבק עלול לגרום לדלקות סביב השתלים ופגיעה בחניכיים סביב השתל (פריאימפלנטיטיס), ובמצבי קיצון - גם לאובדן השתל.

השתלת שיניים ביום אחד ניתנת לביצוע הן בשיטת ההשתלה בעצם בזאלית והן בשיטת השתלת השיניים בעצם הרגילה. בשני המקרים מדובר בעבודת הברגה של כתרים ולא בהדבקה.

הרמת סינוס ד"ר שחר דריי

הרמת סינוס

הרמת סינוס היא הליך כירורגי שמבוצע אך ורק בלסת העליונה ומשמעו השתלת עצם בתוך מערת הפנים הקרויה "סינוס". זהו הפתרון המסורתי למקרים של אובדן עצם גדול מאוד ברכסי הלסת. לאחר החדרת עצם למערת הפנים יש צורך בהמתנה בת כ- 5-9 חודשים (תלוי בסוג הרמת הסינוס - סגורה או פתוחה)  לצורך היבנות העצם מחדש. רק אחרי שהעצם שהושתלה השתחלפה ונבנתה – מחדירים שתלים, ממתינים חמישה חודשים נוספים ורק אז מרכיבים את הכתר הקבוע.

במקרים אחרים שבהם קיים אובדן מועט של עצם, ניתן לבצע את החדרת השתל ביחד עם ביצוע הרמת הסינוס ובכך לקצר את זמן ההמתנה עד להרכבת הכתר.

הרמת סינוס פתוחה תבוצע במקרים בהם אין רכס שאריתי בכלל בעצם הלסת. מילוי הסינוס בעצם ייעשה במקרה כזה באמצעות פתיחת חלל גישה בצידי הלסת – "חלון" וסגירתו מיד עם תום מילוי הסינוס. לשיטה זאת סיכון לסיבוך מסוים וזיהום דלקתי בסינוס.

הרמת סינוס סגורה תבוצע במקרים בהם קיים רכס שאריתי בעצם הלסת המאפשר גם החדרת השתל באותו היום. בהרמת סינוס כזאת, להבדיל מפעירת "חלון" בצידי הלסת כמו בהרמת סינוס פתוחה, קודחים קדח קטן בשיא הרכס, ודרכו ממלאים את הסינוס בעצם.

בד"כ מבצעים הרמת סינוס  סגורה לשן אחת או שתיים. גם כאן קיים סיכון לסיבוך מסוים או זיהום דלקתי בסינוס.

השתלות שיניים ביום אחד
הרמת סינוס
הרמת רצפת האף למחוסרי עצם

הרמת רצפת האף למחוסרי עצם

במקרי קיצון, בהם נספגה העצם בחלק החזיתי של הלסת העליונה, ניתן לבצע הרמת רצפת האף בדומה להרמת סינוס, בכדי לאפשר בנית העצם מחדש לצורך החדרת שתלים. יש להדגיש שהשתל מוחדר באותו מעמד של השתלת העצם.

נוסף על כל הפרוצדורות הנ"ל מבצע ד"ר שחר דריי גם עקירות כירורגיות מורכבות וסבוכות, לרבות עקירת שיני בינה כלואות עם סמיכות למבנים אנטומיים רגישים, עיבוי והגבהת רכסים, השתלות שיניים לחולי סכרת ועוד.

בהשתלות שיניים I-PRF

טיפולי I-PRF ליצירת תאי אב של המטופל

כחלק מהמאמץ למזעור מקסימלי של הכאב וייעול תהליך שיקום הרקמות, נוהג ד"ר שחר דריי לבצע במהלך ניתוחי השתלות השיניים גם טיפולי I-PRF לצורך בניית תאי אב של המטופל. מדובר בטיפולים המשתייכים לרפואה הרגנרטיבית – רפואה שמנצלת את היכולת המופלאה של הגוף לשקם את עצמו.

במסגרת טיפולים אלו, עושה ד"ר דריי שימוש ברקמות ביולוגיות טבעיות של המטופל לטובת מערך בניית עצם וחניכיים. למשל:

לקיחת דמים בשיטת I-PRF  - הרופא לוקח דמים בתחילת הניתוח לצורך יצירת תאי אב של המטופל. במהלך הניתוח יוחדרו תאים אלו לפיו של המטופל לצורך בנייה מהירה מחדש של העצם והחניכיים. טכנולוגיה זו מאפשרת הפחתה ניכרת של הכאב וריפוי מהיר מאוד של האזור המנותח בפה.

שיטת קומטה - דוגמה נוספת הינה שימוש שד"ר דריי עושה בשיניים טבעיות עקורות - טחינתן לשבבים במכשיר מיוחד בשיטת קומטה ושילובם יחד עם חומר הפלסמה שנוצר בשיטת ה- I-PRF. חומר זה ניתן מחדיר לפי המטופל במהלך הניתוח והוא ממריץ בניה מחודשת של העצם והחניכיים.

תחומי טיפול

טיפול בסדצייה הכרתית 

טיפולי שיניים לחרדתיים

ליווי רופא מרדים 

סתימות וטיפולי שורש

סוגי כתרים

שיקום פה מלא

טיפולי חניכיים ושיננית

חדש!

רפואת שיניים ילדים

עששת ילדים | מניעת עששת
איטום חרירים וחריצים  שיננית |  סתימות | טיפולי שורש | קיטוע מוך
כתר טרומי | עקירות

גז צחוק

ציפויי שיניים:

למינייט, אימקס 

כתרי זירקוניה

כתרי אימקס

הלבנת שיניים

השתלות שיניים

למחוסרי עצם

השתלת שיניים בזאלית

השתלת שיניים דיגיטלית

השתלת שיניים ביום אחד

bottom of page